9 Temmuz 2016 Cumartesi

FITNESS HAKKINDA BİLGİLER

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere fitness kelimesini derinlemesine anlatmaya çalışıcam.Fitness kelime anlamı olarak sağlıklı ve fit olma durumudur.Yapıcanız diğer tüm sporların içinde de bulunan bu 'nankör' aktivite bir şekilde karşınıza çıkaçaktır.Gerek hızlanmak gerek güçlenmek gerek kozmetik bir görünüm için fitness olmazsa olmazdır.

İYİ DE NEDEN NANKÖR ?

Neden nankör çünkü bu spor'u yaptınız kadar iyisiniz arkadaşlar yani gidiyim üç beş kaldırıyim sonra tekrar bir hafta sonra giderim falan diyosanız bu iş olmaz arkadaşlar hiç başlamayın bile,nankör konusunada geldiğimizde düzenli olucaksınız düzenli antrenman düzenli uyku düzenli yemek antrenmanlarınızı aksatmayın aksattınız takdirde o aksattıklarınız vücudunuzun gelişmesi yerine geriye götürünce sizleri anlarsanız zaten.Ayrıca bu sporu aletli yada aletsiz şekilde de yapabilirsiniz.

ALETLİ FITNESS

Aletli fitness olayı hepimizinde bildiği üzere bir spor salonuna kayıt olarak yada bir spor mağazından aldığımız dumbelleri yada barfix demirlerini kullanarak kendi evinizde mini bir spor salonu açmaktır :) Aslında bu işlem emin olun daha ucuzdur spor salonlarına verilen paralarla tüm vücudunuzu geliştiricek aletleri evinize toplayabilirsiniz.Dezavantajları ise belki motivasyon düşüklüğü olabilir tek başına olduğunuz için yada evde her yerin alet dolması.Ama kesinlikle en büyük eksisi sürekli artan ağırlıklara yetişmek 5 kg daha fazla aliyim 10 kg daha fazla aliyim vs...

ALETSİZ FITNESS

Adından da anlaşılcağı üzere her yerde ücretsiz bir şekilde yapabilceğiniz fitness türüdür.Kendi vücut ağırlınızı kullanıcanız için sakatlanma riskleri de çok düşüktür.Daha hızlı antrenman yaparsınız zamandan tasarruf sağlar.Çünkü kendi ağırlınızla belirli bir yere kadar dayanabiliyosunuz emin olun,acemi ve orta seviye insanların bu antrenman method'un sonralarında yerde kalacaktır. :) Hiç mi dezavantajı yok ? tabikide var evde fitness yapmak la aynı olan bu dezavantaj bir süre sonra sizlere vücut ağırlığınız yetmeyecektir o zaman napıcaz ? Yine sizlere ağırlık yolu gözükücek plakalar alıp onları kullanarak çalışmaya başlayıp ustalaşıp o kiloları artırıcaksınız.


body shoulder pack

Devamını Oku »

FITNESS PROGRAMLARI DEĞİŞTİRİLMELİ MİDİR ?

Zorunlu olmamakla beraber değiştirmek daha iyidir.Çünkü vücut doğası gereği herşeye adepte olmak için yaratılmıştır , yani bir süre sonra sizin yapıcanız tekrar sayılarına o zorlanmaya alışır ve gelişimi yavaşlatır. Örnek olarak 4 yıldır biceps curl egzersizini aynı set aynı tekrarda ve aynı kiloda kaldırdınızı düşünün ne olacak ? Tabiki de vücut artık o harekete adaptasyonu fazlasıyla sağladı için hiç bir işe yaramıcak kas gelişimi açısından sadece hareket etmiş olursunuz arkadaşlar...


back biceps shoulder




















ADAPTE OLMUŞ KASLARI NASIL ŞOKLUCAZ ?



Aslında hiç zor bişiy değil arkadaşlar programınızı değiştirin örnek olarak, hareketleri ekleyin çıkartın yalnız temel egzersizleri atmayın programdan hepsi izole hareketler olarak kalmasın.Hatta ve hatta antrenman yaptınız saatti değiştirin.Bunlar bile işe yarayacaktır arkadaşlar ama bence en önemlisi hatta en doğrusu da diyebilirim gönül rahatlığıyla ağırlıklarınızı artırın arkadaşlar kesin çözüm budur eğer gelişemiyorsanız ağırlıkları düzenli bir şekilde artırın.Eğer ağırlıkları artıramıyosanız seti artırın set olmuyosa tekrar o olmuyosa hareketi daha yavaş yapın oda olmuyosa zaten ya hormonal bir problem vardır yada siz vücut geliştirmeyi bırakın sizin vücut yapınıza uygun değil demektir :) Herkese bol hareketli günler...
Devamını Oku »

INTERVAL CARDIO NEDİR ?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere etkili bir kardiyo sistemi söylücem.Erkek yada kadın fark etmeksizin amacınız yağ yakmaksa interval cardio yapın ve farkı görün...


INTERVAL NEDİR ?


Basitçe bahsetmek gerekirse arkadaşlar nabzınızı sabit değilde yükselterek alçaltarak yapmaya çalışıcaksınız.

ÖRNEK

Koşu bandındasınız mesela hızlı hızlı depar şeklinde zor nefes alarak bir dakika koşucaksınız.Sonra iki dakikla yürüyeceksiniz,sonra yine depar sonra yine yürüyüş yapıcaksınız.Interval sistem basitçe budur arkadaşlar.

blog alt etiket


Kondisyonunuz artıkça dinlenme sürelerinizi kısaltıp depar sürelerinizi artırabilirsiniz.Evde bile yapabilirsiniz arkadaşlar mesela elinize bir ip alıp 15-30 saniye arası seri bir şekilde ip atlayıp,daha sonra tamamen durarak yada yavaş bir şekilde ip atlayarak bunu uygulayabilirsiniz.

HAFTADA KAÇ KERE VE SÜRESİ NE ???

Arkadaşlar yağ oranınıza bağlı olarakta haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.20 dakika iyi yapılmış bir interval antrenman yeterli olucaktır.

NOT
Yeni başlayan kişiler ve kalp rasızlığı olan kişiler için yararlı bir sistem değildir.Herkese bol hareketli günler...







Devamını Oku »

8 Temmuz 2016 Cuma

ÖRNEK BESLENME PROGRAMI

SABAH KAHVALTISI

2-3  tam yumurta,yulaf ezmesi 1 bardak yağsız süt ile isterseniz de keten tohumu atabilirsiniz.

SNACK

3-5 haşlanmış yumurta yanını biraz da yeşillik.
blog alt etiketi












ÖĞLE YEMEĞİ

Tavuk göğsü 300-400 gr karışık sebze tabağı, 1 yeşil elma.

ARA ÖĞÜN 

1 Muz

AKŞAM YEMEĞİ

Somon-Kırmızı et 300-400 gr 1 kase ıspanak yada çilek gibi meyveler.


22:00 YATIN UYUYUN !!!

Devamını Oku »

7 Temmuz 2016 Perşembe

FITNESS WITH WRONG INFORMATIONS

1.Let's go to the gym, now let's lose weight.
2.Carbohydrates are bad.
3.Oils are bad.
4.I need to lost weight, I do cardio for 1-2 hours.
cardio skeleton blog
















5.More protein no no no eat more protein.Everyday,every hour ,every second must eattt protein :)
6.I'm so weak.I'm eating everthing
7.I'm very fat, eat very little give weight
8.Weight training length shortens
9.Jessie:I'm not working,cause i don't want to look like a man...
10.Yes skip leg day
11.Ass to grass not working.
12.I don't want to develop muscle so, just like Brad Pitt in fight club

IT'S ALL A LIEEEEEEEEEEEEEE !!!






Devamını Oku »

YAĞ YAKMA PROGRAMI

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere yalan dolan yağ yakma programlarını kenara atıp yok 3 set 1220341297887 tekrar'lı bir antrenman programı yerine daha gerçekçi ve evde bile yapılabilicek bir program önericem...
AĞIR ÇALIŞINNNNNN !!!


1.GÜN

Dumbell Front Squat 4x5 ve hemen arkasından da 30 High Knees 4x30
Lunge 4x5 & Jumping Squat 4x10
Dumbell Press 5x8-12
Plank & Side Plank 4 x max

Çalıştığınız kasları esnetmeyi unutmayın !!!

cardio blog blogger











2.GÜN

D.Deadlift 5x5
Chin up or inverted row 4x12
D.Row 5x5
Dumbell Fly 4x15
Leg Raise & Mountain Climbers  4x max

alt blog blogger














3.GÜN

Plyo Pushup 5 x max & D.Press 5 x 5
OHP 5x 5-6
D.Fly 4x 12-15
Plank & Burpee 4x max


NOT:Kalan zamanınızda da arkadaşlar eğer yorgun değilseniz, çıkın yürüyün basketbol oynayın,yüzün yani aklınıza gelebilicek çeşitli rekrasyonel faaliyetler yapın.Herkese hareketli günler...
Devamını Oku »

OVERTRAINING VAR MIDIR ? VARSA NEDİR ?

Evet arkadaşlar bu yazımda da sizlere overtraining hakkında kısa bilgiler vermeye çalışıcam.Hadi başlayalım
Overtraining malesef vardır arkadaşlar hepimiz isteriz daha hızlı kas gelişimi sağlamayı,daha çok çalışmayı,bir set daha fazla yapmayı yada o son bir tekrar daha ama bunların bize getirisinden çok götürüsü olucağından dolayı yapamayız ve yapmayız.

yorulma intensity

















OVERTRAINING NEDİR ?

Arkadaşlar kısaca bahsetmek ve örnekle anlatmak gerekirse size fayda sağlamayan bir şey alır mısınız yada yapar mısınız ? Sanırım herkesi cevabı hayır olacaktır.Örnek olarak bir erkek kendisine topuklu ayakkabı alırsa kullanabilicek midir ? HAYIR.
Gerçi Kullanıcak bir adam varsa ne için kullanıcak onu allah bilir :)
Yani anlatmaya çalıştığım şey şu size yarar getirmicek sizi boşa yorucak ve ayrıyetten değerli zamanızı çalıcak bir olaydır.

OVERTRAINING BELİRTİLERİ ?

Size göre harika bir antrenman yaptınız çok zorladınız süper pump hissiyatı süper bir özgüven geldi.Gittiniz evinize uyudunuz sabah oldu işe kalkıcaksınız ama kalkamıyosunuz alın size en büyük belirti siz bir önceki gün antrenman yapıp düzenli beslenip iyide uyudunuz zımba gibi kalkmanız lazımken,yatakta bir sağa bir sola dönüyosunuz.Ve üzerine geçmeyen adele ağrılarınız var.(D.O.M.S) 
Sürekli bir bitkinlik,yorgunluk
Kas ağrısı,eklem ağrısı
Cinsel istek azaltısı gibi gibi saymakla bitmicek side effect'ler o yüzden kendiniz antrenman programı yazmayın ölçüyü kaçırıyorsunuz.Dünyaca ünlü hazır programlar kullanın, Herkese hareket dolu günler...
Devamını Oku »

6 Temmuz 2016 Çarşamba

ŞINAV ÇEKMENİN YARARLARI

Erkek yada kadın yaşlı veya genç olun hiç fark etmez,herkesin yapabiliceği istediği zaman istediği yerde alet edevat kullanmadan yapılcak bir egzersizdir.Üst vücudunuzu çalıştırabilicek en temel en iyi egzersizlerdendir kendisi.Göğüs kasınızdan tutunda omuz ,triceps hatta ve hatta karın kaslarınıza kadar çalıştırırabilicek harika ve basit bir egzersiz.Göğüslerinizin yere değdiğinden emin olun !!!

blogger push up

Şınav basitce tanıtmak gerekirse kolları kullanarak vücudu kaldırmaktır diyebiliriz.Resimde de görebiliceğiniz üzere şınavın nasıl çekildiği gayet güzel bir biçimde gösterilmiş... Herkese iyi şınavlar :)
Devamını Oku »

PARTNER BICEPS CURL

Bu yazımda sizlere biceps kasınız için inanılmaz bir pump hissiyatı yaşatıcak ve plato'ya girmiş kol kaslarınızı geliştiricek çok klasik bir egzersiz sunucam.Yalnız bunun için bir arkadaşınız bir partneriniz olmak zorunda yoksa hareketi tek başına yapmak sizi o kadar motive etmicektir...

curl triceps


















Resimde'de görüldüğü üzere arkadaşlar 10-12 tekrar siz yapıyosunuz ardından hemen barı arkadaşınıza veriyosunuz.Partnerinizde 10-12 tekrar yaptıktan sonra yine siz alıyosunuz.Yani dinlenme süreniz partnerinize bağlı arkadaşlar bu hareketi 4 x 10-12 orta bir ağırlık kullanarak yapmanızda fayda var,biceps günlerizde uygulayabiliceğiniz biraz zor ama işe yarar bir hareket.
Devamını Oku »

5 Temmuz 2016 Salı

3 GÜNLÜK GÜÇ ANTRENMANI

PAZARTESİ
(Ağır Gün)
Back Squat  5x5
Bench Press 5x5
Deadlift        5x5
Incline D. Press 2x 15

biceps triceps alt etiket










ÇARŞAMBA
(Hafif Gün)
Front Squat 5x12
R.Deadlift    5x12
OHP           4x12
Dips            4x12
D.Curl         3x15
etiket blog resim










CUMA
(Ağır Gün)
Back Squat  5x5
Bench Press 5x5
Deadlift        5x5
Chin up        4x12

Devamını Oku »

KOLLARA YÖNELİK ANTRENMAN PROGRAMI

PAZARTESİ

-Squat               3x 8-10
-Bench Press    3x 6-10
-Chin Up           3x 8-12
-OHP                2x 8-12
-Calf Raise       2x 15-20
-Dumbell Curl   5x12-15
-Skull Crusher  5x12-15



ÇARŞAMBA

-Barbell Curl 5x 5-8
-Close Grip Bench Press 5x 5-8


CUMA


-Squat (front)              3x 8-10
-Bench Press  or Incline Press  3x 6-10
-Bar Row       3x 8-12
-Lateral Raise        2x 8-12
-Calf Raise       2x 15-20
-Dumbell Curl   5x12-15
-Rope Pushdown 5x12-15


naber etiket foto

Devamını Oku »

İTME-ÇEKME ANTRENMAN SİSTEMİ

1.İTME ANTRENMANI

İtme antrenman methodunda primary (birincil) olarak itiş kaslarımızı kullanırız.Örnek olarak göğüs,omuz ve triceps hareketleri itiş yaptğımız hareketlerdir.Beraber çalışılması gayet uygundur ve sizlere sonuç verir.Hele haftada bir değilde 2 kere bu antrenman modeli ile çalıştığınızda göğüs,omuz ve triceps kaslarınızda ki gelişmeye siz bile inanamayacaksınız...

blog push pull





















2.ÇEKME ANTRENMANI

Çekme antrenman modelinde ise birincil kas gruplarımız vücudun bacak'tan sonraki en büyük adelesi olan sırt,arka omuz,trapezler ve biceps kasları etkin olur.Bu antrenman modelinide haftada 2 kere çalışırsanız. Sizlere bahsettiğim bu kaslar'ın hipertrofisinesizde şaşırıcaksınız...


itme cekme antrenman

Devamını Oku »

NE KADAR DERİN SQUAT YAPIYORSUN ?

1.Herkesin aynı derinlikte squat yaptığını söylemek sanırım cahillik olur.Bazı vücutcu kolları 45-50 cm olan arkadaşların bırakın 100 kg'ı 50 Kg squat'ta zorlandığını gördüm.

2.Etkili bir Squat hareketi için formunuzu oturtana kadar yandan aynaya bakarak yapmaya çalışın bu formunuzu düzeltmede sizlere yardımcı olucak.

3.Tabikide herkesin yere kadar inip Squat yapması imkansız anatomik yapısından dolayı pelvic tilt kaslarının buna izin vermedi gibi durumlarda ortaya çıkabilir.

4.Temelde bir bacak hareketi gibi gözüken bu efsane hareket aslında tüm vücuda tepeden tırnağa yük bindirir.Bu yükü de doğru bir formda ve sağlam bir derinlikte yaptınızda hoppaa.Vücut gelişimine heavy-duty destek sağlar.

naber resim foto























DİKKAT !!!
Squat hareketini hemoroid'i olan hastalara ben önermem çünkü azdırıcı bir etkisi var...
Devamını Oku »

HYPERTROPHY 5 KURALI

1.DAHA SIK ÇALIŞ !!!
Öncelikle bir kası haftada bir kere çalışmak yeter fikrini bir unutun.Arnold'un  Iron Man zamanındaki tüm vücutcular haftada bir kere değil bir kaç kes çalıştırarak o şahane vücutları yaptılar.Eğer büyümek istiyosanız haftada bir kere çalışmak asla yeterli olmayacaktır.

2.HAREKETİN TEMPOSUNU UNUTUN !!!

Kas gelişimini uyaran setler 40 ile 70 saniye sürmesi gerektiği varsayımını bir kenara atın.(yada 20-40) Saniye
Yani oturup set saniyelerini saymayın hiç bir vücut geliştirmeci böyle bişiy yapmıyor bunun yerine kasınıza focus yapın...

3.BİR GÜNDE 100 SET YAPMA !!!

Dediğim gibi bir günde 30,40,50 set yapmanıza gerek yok.Günlük set sayılarınızı 20 ile 25 set arası tutun maksimum...

4.HER ZAMAN BİR TANE DAHA OLMAZ !!!
no yes etiket

Her zaman one more demeyin ne kendinize nede partnerinize, çünkü belki yapıcanız son tekrar olabilir.Yapılan araştırmalara göre bazen o son tekrar iyi iken bazende sizi 6 ay salondan uzak tutabilir.

5.KASLARINIZDA AĞRI VARSA ÇALIŞILMAZ

Buda yanlıştır kaslardaki laktik asittendir ve bu ağrıya D.O.M.S denir.Eğer sizi antreman esnasında rasız etmiyor ise yapın gitsin hiç bişiy olmaz....


Devamını Oku »

KARDİYO NEDİR ?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere bahsedeceğim konu"cardio" kardiyovasküler sistemimizi çalıştıran hareketler için verdiğimiz isimdir. Kardiyo'nun yararları güçlü bir kalp, yağ yakmak , kuvvette devamlılığı artırması,stres azaltımı,çeşitli hastalıklardan koruma hatta kas yapmakta bile büyük ölçüde önemi vardır.

NASIL YAPILIR ?

Kardiyo'nun mantığı nabız hızını ve kan dolaşımını hızlandırmaktır kas gelişimi için de çok önemli bir konudur.Yaptığınız yürüyüşler,ev işleri,futbol oynamak,koşmak,bisiklet sürmek yani anlıcağınız gün içersinde yaptığımız neredeyse hareket etmek ve reaktif ile ilgi olan herşey Kardio diye tabir edilebilir.Yani diyeceğim şu ki sıf spor salonuna gidip 1 saat koşu bandı 1 saat bisiklet değil.Tabikide onlarda kardiyo sisteminin içinde ve ana parçası ama sadece koşu bandı değil ! Dışarı çıkıp futbol oynamak yada düzenli yaptığınız yürüyüş yada planlı programlı bir tırmanış kardiyo' ya çok iyi örneklerdir...

blogger press run












PEKİ YA ŞİDDETİ ?

Kardiyo egzersizlerinin şiddeti sizin amacınıza göre değişir uzunluğu ve şiddeti artar yada azalır.Eğer amacınız yağ yakmaksa iyi bir diyet programı ve iyi de bir ağırlık egzsersizleri ile beraber antrenman sonlarına yada dinlenme günlerinde 40 Dakika gibi bir süre ayırabilirsiniz.Eğer amacınız kas yapmak ise kalori açığı yerine , artışı sağlamak zorunda olduğumuz için o kadar uzun tutmanıza gerek yoktur.15 dakika ile 25 dakika arası tutulabilir.

Devamını Oku »

3 Temmuz 2016 Pazar

TEK BÖLGE ANTREMAN SİSTEMİ

1.DAY
(CHEST)

Incline Press 4x 8-12
Incline D.b Fly 3x 10-12
Bench Press    4x 6-8
Dumbell Fly   3x 10-12
Dips  2x12-15

blog blogger


2.DAY
(BACK)

Bar Row  4x 6-8
Chin Up   4x10-12
Seated Row 4x 10-12
Lat Pull Down 4x10-12
Face pull 3x 10-12

blogger press push

3.DAY
(SHOULDERS)

OHP 5x 6-8
Seated Shoulder Press 3x12
Lateral Raise 4x 15
Rear Deltoid Fly 3x 12
(OPTIMAL)
Front Raise 2-3 x 12-15
etiket resim alt


4.DAY
(LEGS)

Squat 5x 5-6
Leg Press 4x 8-10
R.Deadlift 3x 12-15
Leg Extansion 3x 12-15
Leg Curl 3x 12-15
Standing or Seated Calf Raise 3x 15-20
etiket alt resim

5.DAY
(ARMS)

Close Grip Press 4x10
Skull Crusher  3x10
Rope Pushdown 3x10

Biceps Curl 3x10
Hammer Curl 3x10
Incline D.b Curl 3x10
arm tarif etiket


Devamını Oku »