5 Temmuz 2016 Salı

KARDİYO NEDİR ?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere bahsedeceğim konu"cardio" kardiyovasküler sistemimizi çalıştıran hareketler için verdiğimiz isimdir. Kardiyo'nun yararları güçlü bir kalp, yağ yakmak , kuvvette devamlılığı artırması,stres azaltımı,çeşitli hastalıklardan koruma hatta kas yapmakta bile büyük ölçüde önemi vardır.

NASIL YAPILIR ?

Kardiyo'nun mantığı nabız hızını ve kan dolaşımını hızlandırmaktır kas gelişimi için de çok önemli bir konudur.Yaptığınız yürüyüşler,ev işleri,futbol oynamak,koşmak,bisiklet sürmek yani anlıcağınız gün içersinde yaptığımız neredeyse hareket etmek ve reaktif ile ilgi olan herşey Kardio diye tabir edilebilir.Yani diyeceğim şu ki sıf spor salonuna gidip 1 saat koşu bandı 1 saat bisiklet değil.Tabikide onlarda kardiyo sisteminin içinde ve ana parçası ama sadece koşu bandı değil ! Dışarı çıkıp futbol oynamak yada düzenli yaptığınız yürüyüş yada planlı programlı bir tırmanış kardiyo' ya çok iyi örneklerdir...

blogger press run












PEKİ YA ŞİDDETİ ?

Kardiyo egzersizlerinin şiddeti sizin amacınıza göre değişir uzunluğu ve şiddeti artar yada azalır.Eğer amacınız yağ yakmaksa iyi bir diyet programı ve iyi de bir ağırlık egzsersizleri ile beraber antrenman sonlarına yada dinlenme günlerinde 40 Dakika gibi bir süre ayırabilirsiniz.Eğer amacınız kas yapmak ise kalori açığı yerine , artışı sağlamak zorunda olduğumuz için o kadar uzun tutmanıza gerek yoktur.15 dakika ile 25 dakika arası tutulabilir.