29 Haziran 2016 Çarşamba

BİLEŞİK VE İZOLE EGZERSİZLER

BİLEŞİK EGZERSİZ NEDİR ?
Tek bir hareket ile birden çok kas aktivasyonu sağlayan egzersizlerdir.Ör/ Bench Press biz bu hareketi yaparken güçlenmek,yağ yakmak ve kaslanmak gibi bir çok fonksiyonda kullanıyoruz.Bench Press yaparken primary(öncelikli) kas grubumuz tabikide pectoralis major kasları yani göğüs kaslarımız devreye girer.Ardından anterior deltoid'ler (omuz) ve triceps kasları kasılır.Bunun yanı sıra bench press gibi bileşik egzersizler yapılırken agonist-antagonist kaslarıda devreye girer.

NEDİR BU AGONIST-ANTAGONIST ?
Özetle bir kas grubu kasılırken bir diğer kas grubu gevşemesi durumudur.Ör/ Row hareketini uygularken sırtımızın kasılması,göğüs kaslarının ise gevşemesi durumudur.

BİLEŞİK EGZERSİZLERİN ÖNEMİ ?
1.Amaca giden yolu kısaltır: Çünkü yukarıda yazdığım gibi bir kas yerine bir çok kas devreye girer.
2.Daha fazla kalori harcatır,biceps curl ile yakacanız kalori bellidir ne kadar ağır çalışılırsa çalışılsın asla bir bench press, herhangi bir row hareketi yerini alamaz.
3.Zamandan tasarruf sağlar; Örneğin Gittiniz spor salonuna evet ama aceleniz var ayrı ayrı kasları çalıştırmak yerine bir hareketle 2 yada daha fazla kas aktivasyonu sağlarsınız ve antremanınızı eksiksiz biçimde ve pratik biçimde bitirmenizi sağlar.
4.Kas yapıcı hormonlar olan IGF ve Testosterone daha fazla salgılanır.
naber push press

O ZAMAN NE DURUYORUZ HADİ BİLEŞİK EGZERSİZLERE :)
Bench Press:Incline or Decline
Row Types
OHP:Overhead Press
Squat:Leg press