9 Temmuz 2016 Cumartesi

FITNESS HAKKINDA BİLGİLER

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere fitness kelimesini derinlemesine anlatmaya çalışıcam.Fitness kelime anlamı olarak sağlıklı ve fit olma durumudur.Yapıcanız diğer tüm sporların içinde de bulunan bu 'nankör' aktivite bir şekilde karşınıza çıkaçaktır.Gerek hızlanmak gerek güçlenmek gerek kozmetik bir görünüm için fitness olmazsa olmazdır.

İYİ DE NEDEN NANKÖR ?

Neden nankör çünkü bu spor'u yaptınız kadar iyisiniz arkadaşlar yani gidiyim üç beş kaldırıyim sonra tekrar bir hafta sonra giderim falan diyosanız bu iş olmaz arkadaşlar hiç başlamayın bile,nankör konusunada geldiğimizde düzenli olucaksınız düzenli antrenman düzenli uyku düzenli yemek antrenmanlarınızı aksatmayın aksattınız takdirde o aksattıklarınız vücudunuzun gelişmesi yerine geriye götürünce sizleri anlarsanız zaten.Ayrıca bu sporu aletli yada aletsiz şekilde de yapabilirsiniz.

ALETLİ FITNESS

Aletli fitness olayı hepimizinde bildiği üzere bir spor salonuna kayıt olarak yada bir spor mağazından aldığımız dumbelleri yada barfix demirlerini kullanarak kendi evinizde mini bir spor salonu açmaktır :) Aslında bu işlem emin olun daha ucuzdur spor salonlarına verilen paralarla tüm vücudunuzu geliştiricek aletleri evinize toplayabilirsiniz.Dezavantajları ise belki motivasyon düşüklüğü olabilir tek başına olduğunuz için yada evde her yerin alet dolması.Ama kesinlikle en büyük eksisi sürekli artan ağırlıklara yetişmek 5 kg daha fazla aliyim 10 kg daha fazla aliyim vs...

ALETSİZ FITNESS

Adından da anlaşılcağı üzere her yerde ücretsiz bir şekilde yapabilceğiniz fitness türüdür.Kendi vücut ağırlınızı kullanıcanız için sakatlanma riskleri de çok düşüktür.Daha hızlı antrenman yaparsınız zamandan tasarruf sağlar.Çünkü kendi ağırlınızla belirli bir yere kadar dayanabiliyosunuz emin olun,acemi ve orta seviye insanların bu antrenman method'un sonralarında yerde kalacaktır. :) Hiç mi dezavantajı yok ? tabikide var evde fitness yapmak la aynı olan bu dezavantaj bir süre sonra sizlere vücut ağırlığınız yetmeyecektir o zaman napıcaz ? Yine sizlere ağırlık yolu gözükücek plakalar alıp onları kullanarak çalışmaya başlayıp ustalaşıp o kiloları artırıcaksınız.


body shoulder pack