7 Temmuz 2016 Perşembe

OVERTRAINING VAR MIDIR ? VARSA NEDİR ?

Evet arkadaşlar bu yazımda da sizlere overtraining hakkında kısa bilgiler vermeye çalışıcam.Hadi başlayalım
Overtraining malesef vardır arkadaşlar hepimiz isteriz daha hızlı kas gelişimi sağlamayı,daha çok çalışmayı,bir set daha fazla yapmayı yada o son bir tekrar daha ama bunların bize getirisinden çok götürüsü olucağından dolayı yapamayız ve yapmayız.

yorulma intensity

















OVERTRAINING NEDİR ?

Arkadaşlar kısaca bahsetmek ve örnekle anlatmak gerekirse size fayda sağlamayan bir şey alır mısınız yada yapar mısınız ? Sanırım herkesi cevabı hayır olacaktır.Örnek olarak bir erkek kendisine topuklu ayakkabı alırsa kullanabilicek midir ? HAYIR.
Gerçi Kullanıcak bir adam varsa ne için kullanıcak onu allah bilir :)
Yani anlatmaya çalıştığım şey şu size yarar getirmicek sizi boşa yorucak ve ayrıyetten değerli zamanızı çalıcak bir olaydır.

OVERTRAINING BELİRTİLERİ ?

Size göre harika bir antrenman yaptınız çok zorladınız süper pump hissiyatı süper bir özgüven geldi.Gittiniz evinize uyudunuz sabah oldu işe kalkıcaksınız ama kalkamıyosunuz alın size en büyük belirti siz bir önceki gün antrenman yapıp düzenli beslenip iyide uyudunuz zımba gibi kalkmanız lazımken,yatakta bir sağa bir sola dönüyosunuz.Ve üzerine geçmeyen adele ağrılarınız var.(D.O.M.S) 
Sürekli bir bitkinlik,yorgunluk
Kas ağrısı,eklem ağrısı
Cinsel istek azaltısı gibi gibi saymakla bitmicek side effect'ler o yüzden kendiniz antrenman programı yazmayın ölçüyü kaçırıyorsunuz.Dünyaca ünlü hazır programlar kullanın, Herkese hareket dolu günler...