11 Temmuz 2016 Pazartesi

HIZLI KASILAN KAS FİBERLERİNİ UYARMAK

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere hızlı kasılan kas gruplarını inceleyip nasıl daha çok aktif edebiliriz onu anlatmaya çalışacağım...

1)AĞIR AMA DÜZGÜN KALDIRIN

Çevremde bir sürü insan görüyorum kaldıramıcağı ağırlıkların altına girip altında kalan güç bela aldığı yerden yerine koyamayan.Siz onlar gibi olmayan arkadaşlar,elbette AĞIR ÇALIŞICAKSINIZ ama kendiniz o ağırlığı oraya koymak zorundasınız.Size önerim şu olucaktır gücününzün 100% ünü almayın 95% ini alın ve ona göre hesaplama yapın bu problem ortadan kaldırılıcaktır.

2)HIZLI KALDIRIN

Yani C:A:T sistemini kulanın ağırlığı olabildiğince hızlı kaldırın ve knockout'unu yapın merak etmeyin dirseklerinize hiç bişiy olmaz arkadaşlar bu dinlenmeler size daha fazla ağırlık kaldırmadınızı sağlar bu da sizlere daha güçlü ve daha kaslı bir görüntü sağlar.
weight lift power

3)NEGATİFLERE ÖNEM VERİN

İllaha birilerinden negatif çalış negatif çalış,negatiflere önem ver cümlelerini duymuşunuzdur.Gerçekten de kas gelişimi ve güçlenmek için işe yarayan bir çalışmadır. Abartıya kaçılmadığında yani pozitifleri bir kenara atıp hadiii bakalım sadece negatif çalışcaz olmaz tabikide.


4)PATLAYICI ÇALIŞMALARA ÖNEM GÖSTERİN


Dedim gibi patlayıcı çalışmalara önem gösterin,rest günlerinizde bunu yapabilirsiniz yada çok yorulmadıysanız antrenman sonları biraz çalışabilirsiniz ama ben pek tavsiye etmem.Ama antrenman başlarınızda plyometric çalışmlara yapıp sinir hüclerinizi uyarıp daha ağır bir Bench Press garantisi size verebilirim.Eğer eklemlerinizde ya da fıtık gibi rasızlıklarınız yoksa bu güzel sistemi uygulayabilirsiniz.

5)OLİMPİK KALDIRIŞLAR

Olimpik kaldırışlara önem gösterin bu mükemmel egzersizleri (clean,koparma,push press) uzmanlarından öğrenin ve uygulamaya çalışın.Bu hareketler hızlı kasılan kas fiberlerine bayram ettiricektir.