14 Temmuz 2016 Perşembe

DUMBELL MI ? BARBELL Mİ ?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere dumbell'ler mi yoksa barbell'le mi çalışılması gerekiyor farkları nelerdir onu anlatmaya çalışacağım.

Ağırlık çalışmalarında dumbell yada barbell mutlaka olmazsa olmazımızdır.Ama hangisi daha yararlı sağlıklı onları inceleyelim bakalım.Dumbell pek çok egzersizi yapmamıza olanak sağlıyor barbell ile yapılamayacak yada yapılsa dahi Dumbell ile daha kolay yapılacak egzersiz listesi çok daha uzun barbell'e göre.Sadece Dumbell le çalışan insanlar aslında hiç bişiy kaybetmiyor tam tersi daha çok kazandıkları bir gerçektir.Yani eğer programınızda dumbell çalışması yoksa mutlaka ekleyin arkadaşlar.Dumbell ile çalışmanın yararlarını aşağıda vericem.

DUMBELL NEDİR ?
Basitçe anlatmak gerekirse el halteri diyebiliriz.Fiyatları uygundur ve taşınabilir evde antrenman yapan insanların bir numaralı tercihi olmuştur her zaman.




neden Dumbell barbell
















Başlıklar halinde Dumbell yararlarını beraber inceleyip bir bakalım...


STABILITY KASLARI DAHA EFEKTİV ÇALIŞIR

Araştırmalar sonucu Dumbell in sizin stabilizör kaslarını daha çok çalıştırdığı kanıtlandı.Çünkü antenmanlarınızda Dumbell kullandığınızda ağırlığı dengede tutmak için dengeyi sağlayan kas grupları daha çok çalışır.

KAS DENGESİZLİKLERİ

Dumbell ile kaslarınız arasındaki güç ve şekil dengesizliklerini bulup gidermeniz daha kolay olucaktır.Örnek olarak barbell biceps curl yaparken zayıf olan kolunuzun hangisi olduğunu anlamak zor olacaktır çünkü daha güçlü olan kolunuz yükü kaldırcaktır ve siz hangisi daha güçlü anlayamıcaksınızdır.Oysa dumbell de anlaşılması çok kolay olucaktır.

DUMBELL GÜVENDİR

Dumbell ile çalışmak bar ile çalışmaktan çok daha güvenli olucaktır.Örnek olarak 100 kg bench press yaparken eğer bar'dan nasıl kurtulcanızı bilmiyorsanız ve çevrede size yardım edecek yoksa başınız büyük dertte.Ama dumbell ile ağırlıkları yere bırakmanız çok kolay olucaktır kilo ne olursa olsun...

HAREKET MENZİLİ

Bildiğiniz üzere bir kasın hareket menzilini ne kadar uzatırsanız kaslar daki micro yırtılmalarda o derece artacaktır bunlarda size doğru beslenme artı uyku ile kaslarınızı güçlendirme ve şekillendirmeyi kaçınılmaz kılacaktır.Dumbell ile yapılan çalışmalar barbell ile yapılan çalışmalara göre kesinlikle bizlere daha geniş bir hareket özgürlüğü sağlamaktadır.

EKLEM SAĞLIĞI VE DUMBELL

Bar ile yapılan çalışmalarda sabit ve düz bir doğrultuda hareketi tamamlarken.Dumbell için aynı şeyi söylemek mümkün olmayacaktır.Dumbell yukarda da yazdığım gibi bizlere daha geniş bir hareket menzili sunar buda uyguladımız hareketin bize daha doğal gelmesini sağlar yani düz bir doğrultuda robot gibi hareket etmektense,daha doğal bir hareket formu bizim eklem ve bilek sağlımız için daha iyi olacaktır.Bu yazımda da bahsetmek istediklerim bu kadar herkese bol hareketli günler.