25 Ocak 2018 Perşembe

SADECE 2 HAREKET İLE GÜÇLEN !!!

DAHA GÜVENLİ HAREKETLER İLE DAHA GÜÇLÜ OL !

SPORCULAR YA DA KANEPEDEN KALKAMAYANLAR İÇİN 2 ÖNEMLİ HAREKET
İnsanlar "BİLEŞİK EGZERSİZ" terimini çokça kullanıyorlar ve bunun ne anlama geldiğini bildikleri konusunda şüphelerim var. Bantlı bir Squat yaparken BOSU topu üzerinde durmanız, işlevsel olarak daha da güçlü hale geldiğiniz anlamına gelmez.

Gerçek işlevsel gücü nasıl geliştirirsiniz? 
Cevap basit:Bu niteliklerin her ikisine de sahip  hareketleri yaparak: 

1.Normal yaşam aktivitelerini yaparken daha iyi çalışmanıza yardımcı olan hareketler.
2.Aslında seni dahada güçlü yapacak olan hareketler.

Sporcular, ortalama insanlara göre fonksiyonel güce daha fazla ihtiyaç duyarlar.Birazdan yazacağım bu iki hareketin içinde olan programlar akıllıca yazılmış programlardır. Güç,kuvvet ve hız açısından çok kısa sürede şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.Aslında hem sporcu hem de gündelik hareket eden insanlar için bu hareketler işlevsel ve uygunlar.

1.TRAP BAR DEADLIFT 
deadlift

















Bu kaldırış biçimi, normal bir Deadlift hareketine göre çok daha güvenli olmasına karşın çok daha basit uygulanabilen bir harekettir. Harekete başlamadan önce atletik duruş yapmanız gerekiyor. Ardından yukarıda ki fotoğraftaki gibi pozisyonuzu alıp yukarıya doğru kendinizi kaldırmanız gerekmektedir. Atletik bir tutum içinde güç geliştirmek, herhangi bir spor ya da yaşam aktivitesini yaparken sizlere gerekecektir. İster sabahları arkanızda toz bulutu şeklinde işe yetişmeye çalışın isterseniz de kanepeden kalkıp bakkala gitmeye çalışan bir kimse olun, herkesin bu noktada bir şekilde güçlü olması gerekir.

İYİ DE TRAP BAR YOK Kİ ?

O zaman çareyi salonlarda ki Hack Squat adında bir makine ile çözmemiz gerekecek arkadaşlar.

2.RACK SQUAT 


SQUAT



















Yaralanma riski olmaksızın mükemmel kalça ve bacaklara sahip olmak istemez misiniz ? Yere paralel olarak oturabilmek için yaklaşık kalça yüksekliğinizde güvenlik pimlerini takın. Bunu ayakta dururken kalçalarınızı pimlerin olduğu yere kadar inerek ve yukarı çıkarken de kontrollü bir şekilde sağ sola bakmadan hareketi hissederek tamamlamanız gerekmekte.Hareketin deep noktasında yani aşağı noktasında bir saniye den kısa bir pause size çok daha güçlü bir kalça ve bacak kasları sunacaktır arkadaşlar.

1 DAKİKA BİZİM SALONDA RACK DE YOK !!!

O zaman arkadaşlar size o salondan koşarak kaçmanızı tavsiye etmekten başka bir çarem kalmayacak.Bu iki hareketi yapamayacağınız bir spor salonu sizi ileri götürmek konusunda yeterli kalmayacaktır.


adam