31 Ocak 2018 Çarşamba

KARIN KASI HAKKINDA GERÇEKLER !!!

İPUCU: KARIN KASIN MUTFAKTA DEĞİL, SPOR SALONUNDA İNŞA EDİLİR.


Tek yapmanız gereken şey diet ve hemen karın kasınız ortaya çıkacak değil mi? Hayır pek sayılmaz. Bu olay biraz daha karmaşık işte nedenleri:

Eminim bu ifadeyi binlerce kez duydun:


"Karın kası mutfakta yapılır!"

karın kası

















Hayır, elbette mutfakta yaptıklarınız karın kasınız için önemli olsa da. Spor salonunda yapılırlar, tıpkı diğer kas grupları gibi. 

O zaman bu ifade nereden çıktı ? 


Çeşitli karın egzersizlerini 1 milyon kere de yapsanız, fazla yağ oranınız var ise karın kasınızı göremezsiniz. O yüzden sür antrenman yapmayınız:

Çok zayıf olan bazı insanlar karın kaslarını az ya da hiç çalıştırmazlar ama yine de karın kaslarına sahiptirler. EVET BU DOĞRU !!!
karın kası
Bu nedenle, karın kasına sahip olma sırrının çoğu insan sadece diyet yaparak elde edebileceğini düşünüyor.

Ancak bu pek doğru değil

Hoca Hoca Söyle Bana, karın kaslarımı hipertrofiye (büyütmeye) uğratmak için hangi yiyecekleri yemeliyim? Daha ağır yersem daha çok karın kasım çıkar mı? Açıkçası, karın kasınızın gözükmesi için onları çalıştırmanız gerekiyor ve bu da onları daha görünür kılıyor.

Bazı insanların yağ oranları düşük olduğu halde karın kasları görünmüyor. Bazı insanların da yüksek bir vücut yağ oranına sahip olsalar bile karın kaslarına (sixpack) sahip olabiliyorlar.

Bunun nedenine bakacak olursak, doğuştan şans diyebiliriz aslında bu tür insanların vücutlarının yağ depoları karın kaslarının olduğu yerde değil de, kalça,bacak ve kol gibi uzuvlarında bulunuyor. Bu kişilerin karın kaslarının üzerindeki zar yapısı daha belirgin ve kas başlangıçı ve bitiş noktaları bu kasın gözükmesi için çok daha elverişli oluyor. Ve bu elveriş kişi, yüksek yağ oranlarında olsa dahi karın kaslarının gözükmesine neden oluyor. 

Karın kaslarınızı çalıştırmanız ise sizlere daha büyük , daha güçlü , ve daha görünebilen bir yapı sunacaktır. 
karın kası



Bir dakika ! Benim kaslarım asimetrik:

Unutmayın ki karın kaslarınızın (ya da herhangi bir kasınız) şeklini asla değiştiremezsiniz.Bunun için yapılabilecek bir şey asla yoktur.

Şanslıysanız ve iyi bir karın kası ayrımı ile doğarsanız, doğrudan karın kasınızı çalıştırma ihtiyacınız olmayabilir; tek ihtiyacınız süper yağsız dolaşmaya çalışmak olacaktır. Ancak çoğu insan bu görünümü elde etmek için karın kaslarını çalışmaya ihtiyaç duyacaktır. Özetle: Karın kasınızı çalıştırmanız size çok daha kalın bir karın zarı ve güçlü bir görüntü sağlayacağı için antrenmanlarınıza kesinlikle dahil etmeniz gerekir. Haftada 2 ila 3 kere çalıştırmanız ise yeterli olacaktır.