29 Ocak 2018 Pazartesi

BICEPS KASINIZI ANINDA BÜYÜTÜN !!!

DAHA İYİ TEKNİK İLE , DAHA FAZLA KİLO VERMENİN VE DAHA FAZLA HİPERTROFİYİ TETİKLEMENİN KOLAY BİR YOLU.

BİR AYAK ÖNDE BICEPS CURL !!!

kol kası
Herhangi bir egzersizi düzgün yapabilmeniz için vücudunuzu doğru bir şekilde konumlandırmalısınız. Ayakta Biceps Curl hareketi için , uygun duruşun genel olarak gözden kaçan yönü ise ayakların konumunun yanlış yerleştirilmesinden kaynaklanır.

Çoğu kişi ayaklarını yan yana tutar, bu da sagital düzlemde (ön arkaya doğru) küçük bir destek oluşturur. Bu bir problem, çünkü bükme hareketi bu düzlemde yapılmaktadır. Ve hareketin yukarı doğru kaldırış kısmında, ağırlık merkezinin ileriye doğru kaymasına neden olur.

Bunun için ayak pozisyonunuzu düzgün bir şekilde yapmanız gerekir, özellikle ağır giriyorsanız, öne doğru eğilmemek için geriye yaslanmanız gerekmekte. Tamam buraya kadar anladık ve bir problem yok, ancak birkaç zorlayıcı tekrardan sonra, kaslarınız sizi hileli tekrarlara doğru yöneltecektir. Bu durum da sizin Biceps kaslarınızın katılımını azaltarak sadece barı yukarı ve aşağı doğru kaldırıp indirmenize yarayacaktır. Bu durum da istediğimiz bir şey değil. 

ÇÖZÜM NE ???

Ayaklarınızı yan yana tutmak yerine, güç aldığınız ayağınızı destek aldığınız ayağın biraz daha önüne hizalayarak, ağırlığınızı eşit bir şekilde dağıtın. Bunun gibi:

KOL












Bu pozisyon, sagital düzlemde, ileri geri hareket eden vücut kitlenizin ağırlık merkezini dengelemenize yardımcı olacaktır. Şimdi geriye yaslanmak zorunda değilsiniz ve duruşunuzu koruyabilirsiniz.

Bu pozisyon değişikliğini yaptığınızda farkı sizlerde göreceksiniz. Bir ayağınızı diğerinin önüne koymak, topuklarınıza doğru basmak ve biraz daha ayağınızı öne atmak. Gerçi daha fazla adım atmak her zaman daha iyi değildir. Duruşunuzu ve dengesini frontal düzlemde (yan yana) tutmak sizin hareketi yaparken dikkatsizliğinize ve zorlanmanıza yol açacaktır.


Hareketi yaparken dirseğiniz 90 derece büküldüğünde önde ki ayağınızın parmağını bar ile aynı hizaya getirmeniz, ağırlık merkezinizin denge ve uyum içinde olmasını sağlayacaktır.